ODRŽANA VAŽNA OBUKA ZA RODITELJE: Podeljena auto-sedišta i održana obuka o njihovoj pravilnoj upotrebi

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2023, 00:27

ODRŽANA VAŽNA OBUKA ZA RODITELJE: Podeljena auto-sedišta i održana obuka o njihovoj pravilnoj upotrebi

Događaj je realizovan u organizaciji Gradske opštine Zemun

U organizaciji Gradske opštine Zemun - Saveta GO Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima i Agencije za bezbednost saobraćaja u Svečanoj sali opštine je 29. maja održana obuka roditelja o bezbednoj upotrebi dečijih auto-sedišta. Istog dana, podeljeno je više od 100 dečijih auto-sedišta.

Tradicionalnoj akciji, koja se realizuje već četiri godine za redom,  prisustvovali su pomoćnik predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << GO Zemun Andrijana Kukolj, zamenik predsednika Skupštine i predsednik Saveta gradske opštine Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima Sava Mišković i pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Mirko Koković sa saradnicima.

- Potrudili smo se da unapredimo sistem podele na mesečnom nivou. Usaglasili smo nabavku sa potrebama, odnosno prijavama roditelja. Procene na osnovu prethodnih godina su da besplatno podelimo između 400 i 500 dečijih auto-sedišta - izjavila je pomoćnik predsednika GO Zemun Andrijana Kukolj i pomenula da je Gradska opština Zemun ove godine formirala Savet za brigu o deci i porodici, kako bi se i na lokalu sprovodile mere politike Vlade Republike Srbije okrenute ka očuvanju porodice.

Takođe, najavljena je još jedna akcija Opštine, kao podrška porodici, a to je podela bebi paketa, u sklopu projekta ''Bebo, dobrodošla u Zemun'' svim bebama rođenim na teritoriji GO Zemun.

Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije ističe da oko 75 posto roditelja u Zemunu prevoze svoje mališane u bezbednosnim sedištima, što je rezultat saradnje sa Savetom GO Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima i edukacije roditelja.

Tokom maja meseca, Opština je podelila oko 200 sedišta, a akcija se nastavlja i u narednim mesecima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.