ODRŽANA VANREDNA KONFERENCIJA U SKOPLJU POVODOM HAPŠENJA UBICE MALE VANJE: Ministar policije saopštio važnu informaciju naciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2023, 00:00

ODRŽANA VANREDNA KONFERENCIJA U SKOPLJU POVODOM HAPŠENJA UBICE MALE VANJE: Ministar policije saopštio važnu informaciju naciji

Konferenciju za novinare održao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski

U sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije održana je vanredna konferencija za medije povodom hapšenja.

Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistva Vanje Gorčevske i Pančeta Žežovskog, uhvaćen je u Turskoj, javili su makedonski mediji.

On je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva devojčice i frizera, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a još četiri osobe, među kojima je i Vanjin otac, takođe se sumnjiče za učešće u ovom gnusnom zločinu. Ta četvorica osumnjičenih privedena su večeras sudu.

. Krivična prijava protiv ove petorke ima više od 100 stranica, rekao je on.

- Prvo kao čovek, kao roditelj i građanin Makedonije - rekao je Spasovski, "kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni koordinator i izvršilac ovih krivičnih dela je uhapšen".

- To je poslednji deo ovog strašnog čina - dodao je ministar. On je ovu petorku opisao kao monstrume, koji su zaprepasili ne samo Makedoniju. Rekao je i da je za Palevskim po hitnom postupku raspisana takozvana "crvena poternica" Interpola, koja je vidljiva u celom svetu.

- Posebnu zahvalnost želim da uputim prijateljima u Turskoj, Srbiji, Bugarskoj, njihovim predsednicima, minsitrima uunutrašnjih poslova - rekao je Spasovski.

On je rekao da se Palevski nalazi u ekstardicionom pritvoru, te da se sada čeka okončanje procedure nakon koje će biti sproveden u Severnu Makedoniju, gde će biti "zadovoljena pravda". Ministar je veliku zahvalnost iskazao i brojnim medijima koji su pratili ovaj slučaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.