Izvor: B92, 31.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRZANA SEDNICA MAKEDONSKOG PARLAMENTA

Makedonski predsednik Boris Trajkovski zatrazio je u petak na sednici Parlamenta od Ujedinjenih nacija obnavljanje misije UNPREDEP u Makedoniji i povratak 'Plavih slemova' na makedonsko-jugoslovensku granicu u delu ka Kosovu da bi se trajno odrzao mir u zemlji. Kako javlja dopisnik Radija B92 Safet Bisevac, Trajkovski je istovremeno pozvao madunarodnu zajednicu da Makedoniju prizna pod njenim ustavnim imenom, a poslanike makedonskog parlamenta da podrze pocetak procedure za promene u makedonskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ustavu koje su dogovorene mirovnim sporazumom iz Ohrida. Taj dogovor nije savrsen jer takvog sporazuma i ne moze da bude, rekao je Trajkovski i dodao da je ohridski sporazum u ovom momentu najbolje sto Makedonija moze da ima.

Sednica Parlamenta pocela je, nakon dva odlaganja, u 17:15 casova, kada je u parlamentarnoj sali bilo 82 od ukupno 120 poslanika u koji su u zgradu usli uz jako policijsko obezbedjenje zbog protesta stotinak osoba koje su blokirale sve ulaze u Parlament da bi sprecile odrzavanje sednice. Organizator ovih protesta je vanstranacka desno orijentisana stranka Jedinstvena makedonska opcija i nekoliko nevladinih organizacija koje se protive mirovnom dogovoru iz Ohrida, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.