ODRŽANA IZLOŽBA USKRŠNJIH JAJA

Izvor: Kurir, 20.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRŽANA IZLOŽBA USKRŠNJIH JAJA

Na platou ispred Hrama svetog Save juče je održana deveta prodajna izložba uskršnjih jaja koja su napravili i oslikali učenici beogradskih škola ometeni u razvoju.

Na izložbi je bilo najrazličitijih jaja - drvena, od stiropora, gipsa, pa čak i mirišljava, velika i mala, a svi izloženi predmeti imali su pristupačne cene, od 50 do 400 dinara. Prihod od prodatih radova ostaje u školskim kasama i namenjen je za kupovinu nastavnih sredstava i učila.

Specijalni gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bili su učenici OŠ "Kosovski božur" iz Kosovske Mitrovice, čiji štand je proglašen za najlepši na izložbi. Osvojili su kompjuter, poklon nevladine organizacije "Radost škole", koja tradicionalno pomaže specijalne ustanove u Srbiji. Uz to, svi učesnici su dobili na poklon paket sa školskim priborom.

Specijalne škole "Novi Beograd", "Dragan Kovačević", "Boško Buha" i "Dušan Dugalić" dobile su od pozorišta "Boško Buha" oko 280 karata za predstavu "Bajkodrom", dok će učenici škole "Dragan Kovačević" za uskršnje praznike otputovati na jednodnevni izlet u Bukovičku banju o trošku preduzeća "Lastra".

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizovali su i podržali Sekretarijat za obrazovanje grada Beograda i OŠ "Dušan Dugalić".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.