ODRŽAN HITAN SASTANAK FRANCUSKE VLADE: Makron sa ministrima doneo važnu odluku, sukobi na ulicama ne prestaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 00:57

ODRŽAN HITAN SASTANAK FRANCUSKE VLADE: Makron sa ministrima doneo važnu odluku, sukobi na ulicama ne prestaju

Širom Francuske traju neredi od utorka, kada je policajac pucao i ubio 17-godišnjaka

Francuski predsednik Emanuel Makron sazvao je večeras hitan sastanak vlade povodom nemira širom Francuske koji traju već pet dana posle ubistva tinejdžera alžirskog i marokanskog porekla u predgrađu Pariza.

Sastanak je održan u kriznom centru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Parizu, javio je BBC.

Makron se sastao sa ministrima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i bezbednosnim zvaničnicima. Sastanku je prisustvovala i premijerka Elizabet Born, ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen i ministar pravde Erik Dipon-Moreti.

Raspoređeno je i večeras 45.000 policajaca i žandarma širom zemlje u pokušaju da uguše nerede koji traju pet večeri zaredom.

koji, kako je navedeno, nije zaustavio automobil.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.