ODRIČE SE SINA?

Izvor: Kurir, 24.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRIČE SE SINA?

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić ne želi nikakav kontakt sa svojim prvim sinom Robertom i preti mu opasnim momcima ukoliko i pokuša da mu se javi

Svojevremeno se kroz tabloide provlačila priča o vanbračnom detetu Šabana Šaulića i njegovoj majci, koja je od Šabana tražila novac za izdržavanje deteta. Šaban je tada rekao da je sve svoje obaveze izmirio i da mu je savest mirna. Danas stvari stoje drugačije, a popularnog pevača proziva baš to njegovo dete.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Prvi sin Šabana Šaulića Robert živi u Zrenjaninu u bedi i siromaštvu. Trenutno nema stalno zaposlenje niti bilo koga ko bi mu pomogao, a od oca ne može da očekuje baš ništa. Robert je donedavno u lokalnom kafiću u Zrenjaninu radio kao perač sudova, ali je kafe zatvoren i on je ostao bez posla. U više navrata bezuspešno je pokušavao da stupi u kontakt sa Šabanom i predoči mu situaciju u kojoj se nalazi. Pre deset godina Robert je bio ubeđen da su se stvari sredile i da će živeti skladno sa svojim biološkim ocem, ali je tada, po njegovim rečima, Šabanova supruga Goca odigrala glavnu ulogu u sprečavanju da to toga dođe, kaže dobro obavešteni izvor Kurira blizak Šabanovom sinu i dodaje:

- Goca mu je nudila mnogo para da javno kaže da nije Šabanov sin, ali on to nije prihvatio i nikada neće. I da mu daju celo bogatstvo, ne bi mu palo na pamet da se odrekne oca, ma kakav da je. Robert nije čovek koji bi sebe prodao za novac. Šaban je njegov otac, to stoji u svim dokumentima, njegova krv teče Robijevim venama i tako će ostati dok je živ. Iako ga stalno odbija, Robi ga i dalje voli. Nekada je gladan, nema novac ni za hleb, ali je ponosan, sluša tatine pesme, plače i nada se nečemu boljem. Pokušavao je da se obrati i Šabanu lično, ali mu je on zapretio opasnim momcima, pa se Robert povukao.

Naš izvor dodaje da Robertu majka nikada nije htela da priča o ocu, ali Šabanova majka, baba Ilda, kaže da ju je mnogo voleo i da je Robert zaista bio dete ljubavi. Šaban je nekoliko meseci nakon što se Robi rodio upoznao Gocu i tada su im se životi okrenuli naopačke.

Ne treba mudrosti da bi se došlo da zaključka da nije zlato sve što sija. Kralj narodne muzike očito ne mari za Roberta i nije mu bitno da li njegov sin ima novca za hranu, dok deca iz Šabanovog braka s Gocom uživaju u svim blagodetima tatinog novca i popularnosti.

Povodom ovih informacija pokušali smo da dobijemo komentar i od samog Šabana Šaulića, ali nam se javila Šabanova supruga Goca, kao njegov PR.

- To su gluposti, taj dečko ima 36 godina i suludo je očekivati da ga Šaban izdržava. I naša deca rade i sama se izdržavaju, pa je normalno da i on počne da se brine o svojoj egzistenciji. Šaban je 1978. Robertovoj majci dao 100.000 nemačkih maraka da digne kuću za dete i priznao ga je bez utvrđivanja očinstva. Dečku se očito ne radi, pa pokušava da na ovakav način dođe do finansijskih sredstava - kazala je Goca i dodala:

- Šaban nema šta da komentariše. Sve što je imao da kaže, rekao je Robertu lično!

Bilo kako bilo, šta je od svega ovoga tačno, a šta ne, nije na nama da sudimo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.