ODMAZDA Rusi uhapsili 39 turskih biznismena

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMAZDA Rusi uhapsili 39 turskih biznismena

Prvi znaci pogoršanja poslovnih veza Rusije i Turske dogodili su se juče, kada je ruska imigraciona služba uhapsila čak 39 turskih biznismena zbog problema sa vizom.

Report: Turkish businessmen detained in #Russia https://t.co/4Ex6blKuwq pic.twitter.com/FL6WnicaH6

Poslovni ljudi iz Turkskke prisustvovali su poljoprivrednoj konferenciji u Krasnodaru na jugu Rusije, gde su i uhapšeni jer su u zemlju ušli bez potrebnih viza.

- Turskim državljanima neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je viza za ulaz u Rusku Federaciju ukoliko žele da se u njoj bave poslovnim aktivnostima. Turistima viza nije potrebna - izjavio je Vartan Ter-Sarkijan, zamenik šefa imigracionog odeljenja Krasnodara.

Jedan od uhapšenih Turaka rekao je da "nije ni znao da mu je za ulazak u Rusiju potrebna viza".

Nakon što su Turci oborili ruski avion iznad granice sa Sirijom, odnosi između dve države naglo su se pogoršali, a ovakvim situacijama svedočićemo sve češće ukoliko se Tajip Erdogan ne bude i zvanično izvinio Vladimiru Putinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.