ODMAH ĆEMO UZVRATITI Poljska i dve baltičke zemlje najavljuju zatvaranje granica - Lukašenku postavili ZAHTEV

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2023, 16:17

"ODMAH ĆEMO UZVRATITI" Poljska i dve baltičke zemlje najavljuju zatvaranje granica - Lukašenku postavili ZAHTEV

Strah od Vagnerovaca sve veći-

Poljska i dve baltičke zemlje u potpunosti će zatvoriti svoje granice s Belorusijom ako dođe do incidenta s Vagnerovim plaćenicima, rekao je poljski ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski.

Članice Evropske unije Letonija, Litvanija i Poljska, koje dele granicu s Belorusijom, zabrinute su za bezbednost svojih granica od dolaska Vagnerovih plaćenika u Belorusiju na poziv beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Poljska je zabeležila porast broja uglavnom bliskoistočnih i afričkih migranata koji pokušavaju da pređu granicu poslednjih meseci i optužila je Belorusiju da im pomaže u tome. 

- Zahtevamo od vlasti u Minsku da Vagner odmah napusti teritoriju Belorusije i da ilegalni migranti odmah napuste pogranično područje i da se vrate u matične zemlje - rekao je Kaminski na konferenciji za medije.

- Ako dođe do kritičnog incidenta, bez obzira na to radi li se o poljskoj ili litvanskoj granici, odmah ćemo uzvratiti. Svi granični prelazi koji su do sad bili otvoreni, zatvoriće se - rekao je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.