ODLUČENO: Grade se garaže, traži se partner

Izvor: Mondo, 26.Sep.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUČENO: Grade se garaže, traži se partner

Grad Beograd će raspisati tender za izbor partnera koji će kroz javno-privatno partnerstvo izgraditi četiri podzemne garaže u prestonici, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Izgradnja te četiri garaže, prema procenama, košta oko 40 miliona evra, a planirani rok trajanja koncesije je 40 godina.

Reč je o podzemnim garažama ispod Studentskog trga, površine oko 20.000 kvadrata, ispod Trga Republike, odnosno između >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Francuske, Makedonske i Ulice braće Jugovića, veličine oko 11.000 kvadrata.

Kako se navodi u odluci, biće izgrađena i garaža ispod platoa sa desne strane Skupštine Srbije u Vlajkovićevoj ulici na oko 10.500 kvadrata i podzemna garaža ispod Parka nesvrstanih zemalja na Kosančićevom vencu od oko 12.000 kvadrata.

Parking u Beogradu, zakup i na 30 godina?

Izgradnjom tih garaža, kako navode nadležni, biće rešen problem parkiranja u centru grada i nastavljen projekat pretvaranja užeg centra grada u pešačku zonu.

U Beogradu je parkiranje omogućeno u devet javnih garaža sa oko 3.460 mesta i na 19 parkirališta koja se nalaze u užem i širem gradskom jezgru kapaciteta 6.000 parking mesta.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Umesto Staklenca dižu garažu, sve ukupno 40 mil €

Izvor: B92, 26.Sep.2017

Grad Beograd će raspisati tender za izbor partnera koji će kroz javno-privatno partnerstvo izgraditi četiri podzemne garaže u prestonici...To su odlučili odbornici Skupštine grada...Izgradnja te četiri garaže, prema procenama, košta oko 40 miliona evra, a planirani rok trajanja koncesije je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.