Izvor: B92, 19.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLOZENO SUDJENJE MOMCILU VELJKOVICU

Sudjenje aktivisti pokreta Otpor Momcilu Veljkovicu u Okruznom sudu u Pozarevcu, odlozeno je na neodredjeno vreme, saopstio je sudija Dragan Vucicevic. Veljkovic je optuzen da je 2. maja u pozarevackom kaficu "Pasaz" nacinio krivicno delo ubistva u pokusaju nad bivsim pripadnikom obezbedjenja diskoteke "Madona" Sasom Lazicem. Sudija je rekao da se Lazic nalazi na odsluzenju vojnog roka i da sud nije znao njegovu adresu. 'Sudjenje je otkazano zbog troskova', objasnio je sudija. Veljkovicev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << advokat Milan Petkovic, koji zastupa i clanove Otpora Radojka Lukovica i Nebojsu Sokolovica, najavio je da ce podneti krivicnu prijavu protiv vlasnike "Madone" Marka Milosevica, zbog krivicnog dela ubistva u pokusaju. Povodom obrazlozenja sudije u vezi sa odlaganjem postupka, Petkovic kaze da je to apsurdna situacija. "U optuznici za Veljkovica, Lukovcia i Sokolovica imamo sve podatke kako Zakon o krivicnom postupku nalaze, a za Lazic Sasu i Lazic Milana to nemamo kao ljudi zive na Marsu a ne u Pozarevcu. Pretpostavljam da u SUP-u postoje svi podaci i da je to trebalo iskoristiti za ovu optuznicu, ali mislim da je ucinjen namerni propust da bi doslo do ovoga do cega je doslo", ocenio je Petkovic.

O performansu koji je odrzan ispred prostorija pokreta OTPOR, pre sudjenja iz Pozarevca, javlja dopisnik Radija B92 Uros Urosevic. Pola sata pre odlaska na sudjenje u pozarevackom Otporu odrzan je u kome se kao sudija pojavio aforisticar Boban Miletic Bapsi. Nakon performansa Momcilo Veljkovic odveden je u Okruzni sud zapreznim kolima, zavezan lancima i sa robijaskom kuglom oko noge.

Veljkovic je najavio podizanje krivicne prijave protiv vlasnika kafica "Pasaz" Zorana Ivanovica Roleksa, kao i bivsih pripadnika obezbedjenja "Madone" Bojana Tadica, Milana Bojica i brace Milana i Sase Lazica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.