ODLOŽENO ROČIŠTE O ODUZIMANJU IMOVINE KARIĆIMA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLOŽENO ROČIŠTE O ODUZIMANJU IMOVINE KARIĆIMA

BEOGRAD - Ročište po zahtevu tužilaštva za oduzimanje imovine članovima porodice Karić odloženo je pred Višim sudom u Beogradu na neodređeno vreme da bi odbrana mogla da se upozna sa novim predlozima i dokazima tužilaštva.

Sudija Zoran Ganić uvažio je zahtev advokata Sretena Karića i odobrio im rok od osam dana da kopiraju i prouče spise koje je dostavilo tužilaštvo i naveo da će novo ročište zakazati naknadno pisanim putem.

Helsinški odbor za ljudska prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Slovenije i Centar za razvoj demokratije Hrvatske najavili su da će taj postupak pratiti u okviru uporedne studije stanja pravosuđa, nezavisnosti sudstva i prava na pošteno suđenje u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj uoči ulaska u EU.

Postupak je počeo u oktobru 2010. godine kada je tužilaštvo najavilo da će sudu sukcesivno dostavljati nove predloge vezane za oduzimanje imovine Karićima.

Tužilaštvo je tražilo da se od Sretena Karića privremeno oduzme neizgrađeno zemljište u selu Bečmen kod Zemuna površine 200 ari i 4,5 odsto udela u vlasništvu firme "Junet internešenel", ukupne vrednosti 120.000 evra, a da se od Gorana Karića oduzmu automobili "ferari 599" i "fijat 500 abarth" (abartovani novi "fića"), kao i stan površine 150 kvadratnih metara u strogom centru Beograda.

Tužilaštvo je u zahtevu navelo da je Sreten Karić optužen da je kao direktor "Mobtela" izvršio zloupotrebu službenog položaja u najtežem obliku i time pribavio višemilionsku nelegalnu korist.

Tužilaštvo sumnja da je Sreten Karić preneo i prelivao imovinu i finansijska sredstva stečena kriminalnim aktivnostima na članove njegove uže porodice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.