Izvor: B92, 22.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLOZENA SEDNICA SKUPSTINE CRNE GORE

Podgorica -- Posto su predstavnici Demokratske partije socijalista u vise navrata izrazili nezadovoljstvo zbog nacina na koji je zakazana sednica Skupstine Crne Gore, predstavnici svih poslanickih klubova, osim Liberalnog saveza, podrzali su ovaj zahtev, pa je sednica, na kojoj je trebalo da bude raspravljano o Sporazumu o odnosima Srbije i Crne Gore, odlozena za utorak. Kako javlja dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic, ispred zgrade Parlamenta u isto vreme se okupilo stotinak pripadnika nevladinih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacija koji su protestovali zbog potpisanog sporazuma.

"Zelimo da ukazemo poslanicima da ce potpisivanjem Sporazuma sklopljenog u Beogradu prekrsiti Ustav Crne Gore i nameravamo da ih sprevimo u tome", rekao je jedan od demonstranata. Pored ovoga, nevladine organizacije su nezadovoljne i nacinom na koji je predsednik Milo Djukanovic protumacio clan 88. Ustava Crne Gore na koji se pozvao obrazlazuci da je imao pravo da potpise Sporazum. "Da je citao ustav od pocetka, znao bi da u clanovima 1. i 2. pise da odluku o statusu i promeni statusa drzave Crne Gore donose gradjani Crne Gore na referendumu. Ako Skupstina usvoji Sporazum, time ce biti prekrsen Ustav", rekao je jedan predstavnik NVO.

Posle konsultacija, novinarima se obratila predsednica Parlamenta Vesna Perovic koja je novo zasedanje najavila za utorak i ostavila otvorenim pitanje da li ce tada dati ostavku na mesto predsednice Skupstine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.