Билчик: Прочитао сам кључне делове извештаја ODIHR-а, нема већих изненађења

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 20:31

Билчик: Прочитао сам кључне делове извештаја ODIHR-а, нема већих изненађења

Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик изјавио је данас да је прочитао кључне делове извештаја ODIHR-а о прошлогодишњим изборима у Србији и додао да нема већих изненађења. Фото: Wikimedia Commons/OliviaMars
„Морамо пажљиво да га проучимо. То је дугачак документ. Видео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сам га и прочитао сам кључне делове. Мислим да нема већих изненађења“, рекао је Билчик у изјави за Танјуг.

Он је истакао да су избори били добро организовани, али да постоје одређени проблеми.
Он је поздравио поруке власти у Београду да је спремна да се у потпуности ангажује када је реч о извештају ODIHR-а, додавши да је важно да се проблеми отклоне „што је пре могуће“.
„Сада имамо коначне резултате на парламентарним изборима. Посланици су преузели мандате, води се расправа о саставу нове владе. Мислим да је важно да сви предмети који су поднети судовима и који су описани у овом извештају, укључујући случајеве напада на посматраче, посебно на возило Црте, буду у потпуности истражени и решени“, рекао је Билчик.
Он је навео да није био задовољан сваком речју из резолуције Европског парламента, али је истакао да треба сачекати коначни извештај ODIHR-а.
Vučić: Neko mora da se bavi činjenicama iz izveštaja ODIHR, a ne lažima pojedinih medija. U petak ću razgovarati sa kolegama iz stranke na temu izbora u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Билчик: Прочитао сам кључне делове извештаја ODIHR-а, нема већих изненађења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.