ODGOVORIĆEMO RAZARAJUĆIM UDARCEM U GLAVU Kineski lider oštro odgovorio potencijalnim osvajačima

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 16:45

"ODGOVORIĆEMO RAZARAJUĆIM UDARCEM U GLAVU" Kineski lider oštro odgovorio potencijalnim osvajačima

Kina nikada neće dozvoliti bilo kojoj sili da joj naruši nacionalni suverenitet ili da odvoji deo njene svete teritorije i biće spremna da se bori protiv takvih pretnji - rekao je kineski predsednik.

- Nećemo sedeti i gledati kako nam neko narušava nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojne interese i nikada nećemo dozvoliti nikome da povredi i podeli svetu teritoriju naše otadžbine. Ukoliko bi se tako nešto desilo, kineski narod bi sigurno odgovorio razarajućim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udarcem u njihovu glavu - rekao je kineski lider.

Kina ne želi hegemoniju ili ekspanzionizam i protivi se takvoj politici, dodao je on.

- U današnjem svetu, neprihvatljivi su bilo koji unilateralizam, protekcionizam i ekstremni egoizam. Bilo koji metod ucene, blokade i ekstremnog pritiska je potpuno neefikasan. Bilo kakvo ponašanje koje se fokusira na samo sebe i ponašanje koje angažuje hegemoniju i siledžijstvo jednostavno neće raditi i vodiće u slepu ulicu - rekao je Si Đinping tokom obeležavanja 70. godišnjice ulaska kineskih dobrovoljaca u Severnu Koreju tokom Korejskog rata, u kom su se sukobili sa američkim snagama.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.