ODGOVORIĆEMO! Lukašenko ima JASNU poruku za neprijatelje beloruske nacije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 20:26

"ODGOVORIĆEMO!" Lukašenko ima JASNU poruku za neprijatelje beloruske nacije!

Belorusija u skladu sa tim reaguje

Belorusija će preduzeti recipročne mere kao odgovor na vojne i ekonomske pretnje njenom suverenitetu, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

- To su recipročne mere u cilju odbrane našeg državnog suvereniteta, bez kojih ne bi bilo ni mira ni beloruske nacije kao takve. U našoj istoriji smo se više puta susreli sa tim - rekao je on na svečanosti odavanja priznanja diplomcima visokih vojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << univerziteta, prenosi agencija Belta.

Beloruski predsednik je primetio da se trenutno, "pored ekonomskog diktata i političkog i informativnog pritiska", Minsk susreće sa aktima podstrekavanja na svojim spoljnim granicama, kao što su "spolja inspirisani pokušaji terorističkih aktivnosti unutar zemlje".

Naglasio je da na takve akcije i da nastavlja da podešava svoj sistem nacionalne i pre svega vojne bezbednosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.