Izvor: B92, 16.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBLOKIRAN RAD REPUBLICKE VLADE

Vlada Srbije u cetvrtak je odrzala sednicu, iako zahtev za smenom sefa Drzavne bezbednosti Radeta Markovica, kojom su DOS i SPO uslovljavali deblokadu vlade, nije ispunjen. Kako prenosi Radio B92, u nastojanju da objasni kako je doslo do deblokade rada vlade, jedan od njenih podpredsednika Nebojsa Covic je rekao da ce clanovi prelazne vlade "posle analize situacije u vezi sa skidanjem sa lista" zabrane ulaska u Evropsku uniju, "doneti oduke koje su vazne za zivot".

"Kad su neki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tamo mogli da ih skinu sa lista - mi ne znamo da li je to spolja ili iznutra uradjeno, i stvarno ne znam ko je to radio i da li je od toga mozda napravljen neki biznis - onda stvarno ne treba dozvoliti da gradjani Srbije trpe zbog toga. Zato cemo danas doneti odluke vezane i za dnevnice solidarnosti i niz drugih mera. Ne zelimo da budemo smesni, niti da budemo manipulisani u nekim igrama gde neko opravdano napada neke ljude i zahteva njihove smene, a neko drugi ih pomera sa lista. Bar da ucestvujemo u nekom procentu u tome pa da ugradimo neki procenat od toga u budzet Srbije i da resavamo probleme", rekao je Covic. On je dodao da DOS ostaje pri zahtevima zbog kojih se do danas nisu odrzavale sednice vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.