ODBIJENA ŽALBA TROJICE SRBA UHAPŠENIH POSLE BANJSKE: Advokat otkrio nove detalje istrage

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 16:16

ODBIJENA ŽALBA TROJICE SRBA UHAPŠENIH POSLE BANJSKE: Advokat otkrio nove detalje istrage

Apelacioni sud je odbio žalbe na odluke o meri pritvora.

Advokat Ljubomir Pantović, branilac mladića uhapšenog nakon događaja u Banjskoj, koji se nalazi u pritvorskoj jedinici u Podujevu, potvrdio je da je Apelacioni sud odbio žalbu o meri pritvora.

Pantović je saopštio da je Apelacioni sud odbio i žalbe na odluke o meri pritvora za još dvojicu uhapšenih Srba, D.M.i V.T, dodajući da je takva odluka bila očekivana.

- Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što sledi je produžavanje pritvora, jer će istraga trajati malo duže. Ona je komplikovana i složena, tek smo na samom početku postupka. A dela koja im se stavljalju na teret su vrlo ozbiljna, teško je očekivati ukidanje pritvora, po svemu sudeći, to će trajati dosta dugo - naveo je Pantović.

Jedan mladić se tereti za dva krivična dela - napad na ustavni poredak i bezbednost Kosova i izvršenje terorističkog akta. Drugi se tereti za krivično delo pripremanje terorizma, dok trećeg tužilaštvo tereti za „izvršenje terorističkog dela“.

Oni se nalaze se u pritvoru visoke sigurnosti kod Podujeva.

Određen im je pritvor od mesec dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.