ODBIJEN ZAHTEV MINISTRA

Izvor: Kurir, 30.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBIJEN ZAHTEV MINISTRA

NIŠ - Veliko personalno veće Vrhovnog suda Srbije odbilo je zahtev ministra pravde za razrešenje sudije Opštinskog suda u Nišu Katarine Ranđelović.

- Veliko personalno veće odbilo je zahtev ministra pravde Dušana Petrovića da se onima koji su dozvolili da taj predmet zastari izreknu sankcije - rekao je jedan od advokata u tom slučaju Aleksandar Stojković. On je dodao da ga ta vest nije iznenadila, s obzirom na stanje u pravosuđu Srbije.

- Naravno da me to nije iznenadilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naprotiv. Bio bih iznenađen da su sudije kažnjene. Očekivao sam, u stvari, da ih Personalno veće nagradi za ono što su radili - istakao je Stojković, uz ocenu da „ova odluka odslikava kompletnu sliku u srpskom pravosuđu“.

Ministar pravde Dušan Petrović postupak za razrešenje sudije Katarine Ranđelović pokrenuo je 13. novembra, a tada je uputio i dopis Nadzornom odboru Vrhovnog suda Srbije, u kome su navedene činjenice koje se odnose na nestručan rad sudije u tom predmetu, kao i dopis republičkom javnom tužiocu u vezi sa postupanjem nadležnog javnog tužioca.

Pravosnažnom presudom suda u Nišu vladika Pahomije je oslobođen optužbe za bludne radnje nad više maloletnih osoba, a Vrhovni sud utvrdio je da je tokom postupka prekršen zakon u korist okrivljenog vladike, čije je svetovno ime Tomislav Gačić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.