Izvor: B92, 09.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBACENA KRIVICNA PRIJAVA PROTIV MILANOVICA

Okruzno javno tuzilastvo u Beogradu predlozilo je pre cetiri dana Okruznom sudu da se pokrene istrazni postupak protiv bivseg direktora RTS-a Dragoljuba Milanovica i da mu se odredi jednomesecan pritvor zbog osnovane sumnje da je izvrsio "krivicno delo protiv opste sigurnosti". Da li je istrazni sudija doneo odluku o odredjivanju pritvora za Milanovica jos uvek se ne zna, kaze za B92 advokat poginulih radnika RTS-a Slobodan Sisic. "Ja sam zaprepascen odlukom okruznog javnog tuzilastva da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se protiv osam jos prijavljenih pored g. Dragoljuba Milanovica moja krivicna prijava odbaci, jer, navodno, u radnjama prijavljenih ne postoje osnovi sumnje da su oni izvrsili krivicna dela koja im se stavljaju na teret krivicnom prijavom. Tuzilac je ostao kod nase prvobitne kvalifikacije kao izazivanje opste opasnosti, a to je bilo u trenutku kad nismo nijednim relevantnim dokazom raspolagali na one druge okolnosti, a to je da se radi o ubistvu vise lica sa umisljajem", kaze Sisic za B92.

Na odluku javnog tuzilastva da tek posle sedam meseci prihvati "najblazu kvalifikaciju o odgovornosti Dragolljuba Milanovica" i odbaci krivicnu prijavu protiv jos osam osumnjicenih, majka jednog od poginulih radnika RTS-a Zanka Stojanovic za B92 kaze: "Ova vest je dosta sramotna, jer nije postupano po drugoj tuzbi. Pretpostavljam da ce g. Andrija Milutinovic da bude brzo sklonjen sa tog mesta, jer je on velika sramota za sud".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.