ODALI GA VIDEO SNIMCI: Najbliži saradnik Navaljnog stavljen na međunarodnu poternicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 00:27

ODALI GA VIDEO SNIMCI: Najbliži saradnik Navaljnog stavljen na međunarodnu poternicu

Bivši šef u sedištu organizacije ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog (koja se u Rusiji vodi kao ekstremistička organizacija) Leonid Volkov stavljen je na poternicu zbog optužbi za krivična dela.

- Volkov Leonid rođen 1980. u Jekaterinburgu na listi je traženih osoba jer je kršio ruski krivični zakon - preneo je TAS S.

Više detalja nije objavljeno, a ruski istražni komitet je 29. januara optužio Volkova da je uticao na tinejdžere da učestvuju na ilegalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skupovima.

Istražitelji tvrde da imaju video snimke na kojima se vidi Volkov kako nagovara maloletnike da učestvuju na ilegalnim skupovima.

Lica koja se nalaze na međunarodnoj ruskoj poternici mogu biti pritvorena, uhapšena ili izručena na teritoriji Zajednice nezavisnih država.

Prema nekim izveštajima, Volkov se trenutno nalazi u Nemačkoj, dodaje ruska novinska agencija.

Danas je objavljeno da je još jedan krivični postupak pokrenut protiv Volkova, za pokretanje ekstremističke organizacije.

Drugi optuženi u tom slučaju je Aleksej Navaljni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Leonid Volkov stavljen na poternicu

Izvor: B92, 29.Sep.2021

Moskva -- Bivši šef u sedištu organizacije ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Leonid Volkov stavljen je na poternicu zbog optužbi za krivična dela...Inače, Navaljnijeva organizacija se u Rusiji vodi kao ekstremistička..."Volkov Leonid rođen 1980. u Jekaterinburgu na listi je traženih osoba...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.