OD SUTRA UZIMAMO NELEGALNO ORUŽJE Vučić apelovao na građane: Imate mesec dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 20:09

"OD SUTRA UZIMAMO NELEGALNO ORUŽJE" Vučić apelovao na građane: Imate mesec dana

Mesec dana rok za predalu nelegalnog oružja.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u Dnevniku na RTS rekao je da od sutra svi koji poseduju nelegalno oružje imaju rok od mesec dana da ga predaju MUP.

- Mi od sutra uzimamo nelegalno oružje. Imate mesec dana rok da donesete bez ikakvih posledica, samo donesite i ostavite. Mi smo juče pronašli nedaleko od Krnjače, iza neke zgrade, više automatskih pušaka, 650 metaka municije, ostavljeno, bačeno. Molim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljude da samo donesu u stanicu policijsku. Mi očekujemo odgovornost i da na takav način dobijemo milione metaka. Neki životi će biti i na ovaj način sačuvani, a mi smo već radili na tome, smanjili smo broj cevi. To već nailazi na velike otpore. Mi smo imali dovoljno građanske hrabrosti da izađemo sa tim i kažemo da nešto mora da se oduzme. Posle toga ćemo povećati kazne, a nakon toga policija upada i oduzima oružje. Pa ako želite zbog držanja nelegalna 3 metka dobijete 5, 10 ili 15 godina robije, onda uradite to sebi. To će biti mnogo glupa odluka svakog ko na to pristane - navodi Vučić i dodaje da se državu neće interesovati priča poput "ostalo mi od dete, oca" i slično.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.