Izvor: B92, 31.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD SUBOTE ZA FIRME GOTOVINA BEZ LIMITA

Beograd -- U subotu na snagu stupa propis po kom pravna lica mogu svakog dana da podizu gotovinu u neogranicenim iznosima, do visine na svojim racunima, izjavio je guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic.

Do sada je limit za podizanje gotovine iznosio 3.000 dinara dnevno.

Dinkic je izjavio da podrzava odluku Savezne vlade o razdvajanju Zakona o staroj deviznoj stednji na 2, jedan za "Dafiment banku" i drugi za stedise ostalih ovlascenih banaka. Dinkic kaze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je najvaznije da nov projekat o pretvaranju stare devizne stednje u javni dug drzave sto pre bude usvojen, pre svega zbog skidanja limita od 10.000 maraka za pretvaranje deviznih uloga u obveznice SRJ, jer na taj nacin bi 4,3 milijardi evra stare stednje moglo biti konvertovano u obveznice, sto je ogroman potencijal za trgovinu hartijama, ali i za zalog obveznica za kredite za stanove i automobile.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.