OD POTERE SE KRIO U WC-u: Turski tinejdžer uhapšen u toaletu Mekdonaldsa!

Izvor: Kurir, 17.Jan.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD POTERE SE KRIO U WC-u: Turski tinejdžer uhapšen u toaletu Mekdonaldsa!

BEČ - Četrnaestogodišnji Turčin Merkan G. iz Sankt Peltena (St. Pölten), osumnjičen da je planirao bombaški napad za Zapadnu železničku stanicu u Beču (Westbahnhof Wien), uhapšen je juče u jednom Mekdonalds restoranu u bečkoj ulici Marijahilferštrase (Mariahilfer Straße), u čijem WC-u se prethodno krio. Sa njim je uhapšen i njegov dvanaestogodišnji školski drug, čije ime nije saopšteno.

Prema izveštaju policije, dvojica begunaca su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neko vreme skrivala u toaletu ovog lanca brze hrane. Oko 8 ujutru jedan od zaposlenih prepoznao je dečaka i pozvao policijsku patrolu koja je upravo prolazila ulicom. Prilikom hapšenja kod dečaka policija nije pronašla nikakvo oružje, niti eksplozivnu napravu.

Policija je dvanaestogodišnjeg dečaka predala njegovim roditeljima, dok je Merkan G. prebačen u zatvorsku jedinicu u Sankt Peltenu, u kojoj će biti zadržan najkraće do 30. januara ove godine.

Iz udruženja"„Novi početak“ (Neustart), koje se i nakon prvog hapšenja Merkana G. bilo zaduženo za za njegov stručni, pedagoški i psihološki nadzor, se nadaju da će im biti dozvoljeno da se i dalje staraju o uhapšenom.

"Sam zatvor, bez dodatnog odgovarajućeg nadzora, može samo dovesti do još jače radikalizacije“, izjavio je Andreas Cembati (Andreas Zembaty), portparol udruženja „Novi početak“.

Podsetimo, Merkan G. je krajem oktobra 2014. uhapšen nakon što se preko interneta informisao o izgradnji posebnih eksplozivnih naprava, a policija posumnjala da sa njima planira terorističke napade na bečku Zapadnu železničku stanicu i druge objekte. Stavlja mu se na teret i da je hteo da se pridruži terorističkoj organizaciji "Islamska država“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.