OD NJIH NI DUGMIĆI NISU OSTALI: Saudijska avijacija raznela jedinicu Huta u paramparčad (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2021, 19:33

OD NJIH NI DUGMIĆI NISU OSTALI: Saudijska avijacija raznela jedinicu Huta u paramparčad (VIDEO)

Rijad sprečio novi napad na Saudijsku Arabiju

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija objavila je 5. marta da je osujetila pokušaj Huta (Ansaralaha) da pokrenu napad dronom na Saudijsku Arabiju.

U izjavi je Koalicija saopštila da su njeni ratni avioni pogodili jedinicu Huta koja je trebalo da lansira samoubilački dron tipa "Kasef" na Kraljevinu. Koalicija je podelila snimke uspešne vazdušne operacije.

Koalicija je primetila da su Huti nosili civilnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odeću i koristili civilna vozila dok su se pripremali za lansiranje drona.

Tokom poslednjih nekoliko nedelja Huti su izvršili nekoliko napada dronovima i raketama na Saudijsku Arabiju. Ciljevi su bili u južnim i zapadnim regionima Kraljevine, kao i u glavnom gradu Rijadu.

Najnoviji napad Huti su najavili rano 6. marta. Dve bespilotne letelice "Kasef-2K" lansirane su na vazduhoplovnu bazu "Kralj Halid" u južnoj saudijskoj provinciji Asir. Prema tvrdnjama Koalicije koju predvodi Saudijska Arabija, oba drona su presretnuta.

"Kasef-1" i "2K" su kopije iranskog drona "Ababil-2". Obe varijante imaju domet od 150 km. "2K" je, međutim, opremljen eksplozivnom fragmentacijom, "HE-FRAG", bojevom glavom koja eksplodira 20 m iznad cilja.

Uprkos određenim uspesima povremeno, Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom i dalje je u velikoj meri nesposobna da zaustavi Hute u pokretanju napada na Kraljevinu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.