OD NJEGA SAM NAUČIO MNOGO Gašić položio venac i zapalio sveću za pokoj duši čika Đorđu, čuvaru Zejtinlika (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 19:46

"OD NJEGA SAM NAUČIO MNOGO" Gašić položio venac i zapalio sveću za pokoj duši čika Đorđu, čuvaru Zejtinlika (FOTO)

Ministar kaže da i danas pamti osmeh Đorđa Mihailovića kada mu je poklonio kaplarsku uniformu iz Prvog svetskog rata i sa kakvim ponosom ju je nosio

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je venac na grob i zapalio sveću za pokoj duše čuvaru srpskog vojničkog groblja "Zejtinlik“, Đorđu Mihailoviću.

Kako je napisao ministar na društvenim mrežama, kroz tri decenije dugog prijateljstva od čika Đorđa, mnogo je naučio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Istorija se ne zaboravlja, ona pamti heroje, velike bitke, slavne junake, od nje se učimo vrednostima i najsvetijim primerima borbe za slobodu i dostojanstvo. Položio sam venac na grob i zapalio sveću za pokoj duše velikog među nama, čuvara srpskog vojničkog groblja „Zejtinlik“, mog prijatelja Đorđa Mihailovića. Кroz tri decenije, dugog prijateljstva, od njega, koji je postao deo srpske i grčke istorije, naučio sam mnogo - napisao je ministar i dodao:

- Bio je veliki čovek, rodoljub, ponosio se srpskim nasleđem. I danas pamtim njegov osmeh kada sam mu poklonio kaplarsku uniformu iz Prvog svetskog rata i sa kakvim ponosom ju je nosio. Čast je stajati na tlu ovog svetog mesta, a sa velikim pijetetom obišao sam grob i odao počast senima mog pradede, koji je na Solunskom frontu dao život za slobodu i čast svoje otadžbine Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.