OD FRANCUZA SMO OČEKIVALI VIŠE... Lavrov reagovao na izjavu Makrona: Vređate nas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2022, 18:54

"OD FRANCUZA SMO OČEKIVALI VIŠE..." Lavrov reagovao na izjavu Makrona: Vređate nas!

Izjava predsednika Francuske Emanuela Makrona o afričkim državama nije etička i uvredljiva je, kazao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Ovako je Lavrov prokomentarisao izjavu Makrona o tome da Rusija navodno posećuje "vojne hunte" i da se bavi destabilizacijom Afrike.

- Što se tiče Makrona i njegovih izjava, zapravo, od Francuza bismo očekivali reči koje sadrže više etike - kazao je on.

Inače, Lavrov je nedavno posetio nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << afričkih zemalja – Etiopiju, Egipat, Kongo i Ugandu.

- Ako pogledate spisak zemalja koje smo nedavno posetili, i ako je Makron na te zemlje mislio, onda je ta izjava uvredljiva i za njih, pre svega jer nastoje da sistematično razvijaju odnose sa Rusijom - zaključio je Lavrov.

BONUS VIDEO: Lansiranje ruskih raketa na ukrajinske vojne ciljeve u luci Odesa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.