Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2023, 09:53

OD "DEBILA" DO GOSPODARA ZABELE Ovaj Zemunac je sada jači i od Legije: Osuđenici ga poštuju ili ga se boje

Ko je najjači iza rešetaka?

Devedesetih i početkom dvehiljaditih malo ko je smeo da govori o "Zemuncima", a da ga ne podilazi jeza. Bili su strah i trepet, zvali su ih "gospodari života i smrti".

Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine najjača kriminalna grupa raspala se kao kula od karata. Barem onakvu kakvu smo je poznavali. Vođe su ubijene, a drugi visokopozicionirani članovi klana završili su iza rešetaka.

Socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << psiholog za ispitivanje ličnosti Kazneno popravnog zavoda Požarevac - Zabela Bruno Dobrić otkrio je do sada nepoznate detalje svojih susreta sa najpoznatijim robijašima u Srbiji.

Kao prvu stvar, koja nam je negde svima i poznata, Dobrić je naglasio hijerarhiju koja postoji u zatvorskim krugovima. Da li vam je palo na pamet ko to može da bude od "Zemunaca"? Upravo to je najveće iznenađenje za sve one koji su pratili samu hijerarhiju u klanu.

Dobrić tvrdi da je to Aleksandar Simović koji se nametnuo snagom kroz jake fizičke treninge...

- To se nametne čovek autoritet da bude, da ga osuđenici poštuju ili da ga se boje. Znači, jednostavno se nametne. Tako vam ide priča. To nisu moje ocene nego osuđenika. I, bilo je samo "Dobar dan" i "Doviđenja i prijatno". Eto, tolika je bila komunikacija naša jer sam tu bio par meseci, ali mogu da kažem da je on radio treninge ništa slabije nego Dušan Panajotović. Znači, izuzetno fizički i psihički spreman jer ne bi izdržao, 17 godina je on izdržao pa je izašao iz Sedmog, on nije bio u Specijalnoj, nego je bio u Sedmoj. 17 godina je prošlo pa je on izašao na krug gde je malo labavija, bolja atmosfera. To znači da je i tamo vežbao i ovde - izuzetno psiho-fizički spreman na nivou Dušana Panajotovića, ako ne i spremniji.

Aleksandar Simović osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Uhapšen je 25. novembra 2006. u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu i prvi je odbegli "zemunac" kog je srpska policija uspela da locira i privede.

Aleksandar je osuđen zbog devet ubistava, pokušaja ubistava i tri otmice.

17 godina je proveo u u Sedmom paviljonu KPZ Požarevac, kako bi se sprečila njegova komunikacija sa bratom Milošem, koji je smešten u najstrožijem delu požarevačke Zabele - Posebno odeljenje KPZ.

Surovi egzekutor "zemunaca" Sretko Kalinić u svojoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko" otkriva sve o braći Simović, a iz mržnje prema njima Miloša naziva Derpe Glavati Simović, a Aleksandra - Aca Spadalo ili Debil.

On tvrdi  tvrdi da Simovići stoje iza ubistva generala Buhe i da su čak uspeli da ubede Milorada Ulemeka Legiju da iza te likvidacije stoji takozvana Makina grupa, jer je Ulemek voleo Buhu i sigurno bi se osvetio Milošu i Aleksandru da je znao da oni stoje iza zločina.

Pripadnici "Zemunskog klana” osuđeni su na ukupno 348 godina zatvora, a većina njih se i dalje nalazi na izdržavanju kazne.

Sve vesti o Zemunskom klanu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.