OD DANAS DRASTIČNA PROMENA VREMENA: Čekaju nas i NEPOGODE, a evo kada se vraćaju letnji dani

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2022, 10:11

OD DANAS DRASTIČNA PROMENA VREMENA: Čekaju nas i NEPOGODE, a evo kada se vraćaju letnji dani

Od petka posle podne u većini mesta stiže naoblačenje.

Posle nekoliko vrelih dana, za vikend nas očekuje zahlađenje i pad temperature za skoro 15 stepeni.

Iako će danas biti toplo i sunčano vreme, u subotu i u nedelju će padati kiša, biće pljuskova i grmljavine, a maksimalne temperature negde će biti i samo 18 stepeni.

Od petka posle podne u većini mesta stiže naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom, a padavine se očekuju i u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << subotu i u nedelju.

- U subotu ujutru i pre podne u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima čeka nas jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz vrlo jake udare severozapadnog vetra. Maksimalna temperatura u većini mesta prelaziće tek 20 stepeni. U nedelju se nastavlja oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 18 do 24 stepena - navodi meteorolog u "Veder tu ambrela" Đorđe Đurić.

Kako dodaje, početkom sledeće sedmice i dalje će biti sveže, ponegde sa padavinama, a stabilizacija, uz sunčano i znatno toplije vreme očekuje se sredinom nedelje.

- U ponedeljak će se zadržati oblačno vreme sa kišom i pljuskovima, a od utorka sledi stabilizacija vremena. Od srede nas čeka sunčano vreme uz porast temperature - ističe Đurić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas i do 32 stepena, a onda PREOKRET: Za vikend pad temperature, pljuskovi, MUNJE I GROMOVI, a vidite tek nedelju!

Izvor: Blic, 27.Maj.2022

Tropske dane sa 30°C i više stepeni tokom vikenda zameniće svežije vreme uz čestu pojavu kiše i lokalnih pljuskova širom Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.