OD ČOVEKA OSTANU SAMO BIOLOŠKI TRAGOVI! Još jeziviji detalji Nevoljinih likvidacija, Ritopek nije jedini bunker smrti

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 22:38

OD ČOVEKA OSTANU SAMO BIOLOŠKI TRAGOVI! Još jeziviji detalji Nevoljinih likvidacija, Ritopek nije jedini "bunker smrti"

Tužilaštvo za organizovani kriminal veoma je zadovoljno kvalitetom i sadržinom materijalnih dokaza.

U sklopu naše istrage, nakon razgovora sa značajnim brojem pripadnika klana Belivuk-Miljković, došli smo do informacija koje su nas odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku. Pronašli smo zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani. U toj prostoriji smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa i kostiju.

Ovo je juče izjavio ministar policije Aleksandar Vulin prilikom obilaska prostorija Policijske uprave za grad Beograd, gde su izloženi zaplenjeno oružje i eksploziv, pronađeni u kući u Ritopeku, koja je, kao se sumnja, pripadala članovima klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića.

Da podsetimo, jake policijske snage već danima češljaju kuću koju je klan koristio, a jedne večeri su u poseti bili i ministar Vulin, direktor BIA Bata Gašić i specijalni tužilac Mladen Nenadić. Grupa Velje Nevolje uhapšena je 4. februara i sumnjiči se za najmanje tri ubistva.

- U tu kuću, "kuću strave", dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini - istakao je Vulin.

On je dodao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal veoma zadovoljno kvalitetom i sadržinom materijalnih dokaza, koji, bez svake sumnje, objašnjavaju i ukazuju na to šta su radili članovi ove organizovane kriminalne grupe.

Aleksandar Vulin je poručio javnosti da ne dozvoli da bilo ko pokuša da relativizuje ovo što je pronađeno i što se otkriva, i da niko ne pokušava da ovo predstavi kao politički ili navijački obračun.

- Ovo je obračun sa najozbiljnijom organizovanom kriminalnom grupom još od zemunskog klana. Ovo je obračun s ljudima koji su na najmonstruozniji način ubijali druge ljude, ovo je obračun s ljudima koji su imali takvu količinu naoružanja i eksploziva da su bili u stanju da vode pravi sukob gotovo i sa državom - naglasio je Vulin.

Da podsetimo, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sumnjiči se za ubistva Zdravka Radojevića, "pink pantera" Milana Ljepoje i navijača Gorana Veličkovića Goksija. Nakon njihovog hapšenja, u kući u Ritopeku pronađeni su tragovi spaljivanja kiselinom, ali i DNK materijal.

Vulin je zahvalio pripadnicima MUP, BIA i TOK na ogromnom radu i trudu, a dodao da ne može da isključi mogućnost da postoji još ovakvih tajnih prostorija i da će policija dati sve od sebe da one budu pronađene.

- Ovi zlikovci neće nikada izaći iz zatvora. Oni ne zaslužuju da izađu iz zatvora i siguran sam da će naše pravosuđe doneti upravo takvu odluku. Materijalni dokazi su tu - rekao je Vulin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.