OD 22 STEPENA DO KIŠE I VETROVA OLUJNE JAČINE: A to je tek uvod u VREMENSKI HAOS koji nas čeka

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 07:56

OD 22 STEPENA DO KIŠE I VETROVA OLUJNE JAČINE: A to je tek uvod u VREMENSKI HAOS koji nas čeka

Pred nama je prolećni vikend.

Republički hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

Vreme u Srbiji

U Srbiji u većem delu pretežno sunčano i natprosečno toplo, samo će na severu i severozapadu Vojvodine biti umereno oblačno, a temperature će se kretati od minus dva do 23 stepena, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavod.

Vetar južni i jugozapadni u pojačanju, naročito u planinskim predelima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dinarskog područja, gde se očekuju i udari olujne jačine.

Umerena oblačnost će se kasnije posle podne, uveče i tokom noći proširiti na celu zemlju, tek ponegde uslovljavajući sasvim slabu kratkotrajnu kišu.

Vreme u Beogradu

U Beogradu pretežno sunčano i natprosečno toplo, dok se kasnije posle podne i uveče očekuje umereno naoblačenje, u toku noći se u pojedinim delovima grada očekuje slaba kratkotrajna kiša.

Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni, a temperature će se kretati od sedam do 22 stepena.

Vreme tokom vikenda

Za vikend se očekuje umereno oblačno, natprosečno toplo i vetrovito vreme sa najvišom temperaturom od 15 do 22 stepena, a kiša se očekuje pretežno na jugozapadu Srbije (naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom), povremeno i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta.

A naredne nedelje...

U ponedeljak se u Srbiji očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a veća količina padavina očekuje se na jugu i jugozapadu Srbije, uz pojavu i pljuskova sa grmljavinom.

Biće i dalje toplo, maksimalna temperatura od 13 do 19°C, u Beogradu do 17°C.

Jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni, uz prodor hladnog fronta, pa se očekuje i priliv hladnije vazdušne mase, uz zahlađenje do večeri.

U utorak će u svim predelima Srbiji biti oblačno i hladnije sa kišom, dok se sneg očekuje na planinama. Duvaće severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

Utorak će biti dan kada se očekuje zahlađenje, ali ono će biti takvog oblika da se od srede očekuje vreme u skladu sa kalendarom kada su temperature u pitanju i da će biti hladnije za desetak stepeni u odnosu na period pre. Inače, ovih dana temperature su i za 15 stepeni više proseka za ovo doba godine.

Slično vreme kao u utorak očekuje se i u sredu, ali će u Vojvodini biti suvo.

U četvrtak će na severu Srbije biti suvo, u ostalim predelima promenljivo oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom.

U petak će biti suvo. Maksimalna temperatura u četvrtak i u petak biće od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C.

U periodu od 16. do  20. februara biće suvo i prohladno vreme, uz temperature u skladu sa kalendarom, a ujutro se očekuje i slab mraz.

Izvor: Srbija Danas/Novosti/sputnjikportal.rs/Telegraf/Veljko Petranović/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.