OČUVATI GLOBALNU STABILNOST: Odnosi SAD i NR Kine dinamično se razvijaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OČUVATI GLOBALNU STABILNOST: Odnosi SAD i NR Kine dinamično se razvijaju

Bilateralni odnosi Kine i SAD su među najvažnijima u svetu, naglasio je Van Ji

 Šef kineske diplomatije Van Ji izjavio je danas da su odnosi Kine i Rusije temelj globalne stabilnosti.

- Ovi odnosi dinamično se razvijaju - rekao je kineski šef diplomatije koji je učestvovao na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Van Ji je obećao da će Kina težiti daljem razvijanju i učvršćivanju ovih odnosa. Dodao je da je Peking spreman da sarađuje sa SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na principima nekonfrontiranja.

- Bilateralni odnosi Kine i SAD su među najvažnijima u svetu - naglasio je Van Ji.

Šef kineske diplomatije je rekao i da je potrebno "prekinuti začarani krug sankcija protiv Pjongjanga i nuklearnih proba u Severnoj Koreji".

Prema njegovim rečima, SAD i Severna Koreja treba da donesu političke odluke za prevazilaženje situacije u vezi sa severnokorejskim nuklearnim problemom. Peking smatra da i dalje postoji mogućnost obnavljanja šestostranih pregovora sa Severnom Korejom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.