OČEVE PIŠTOLJE DRŽAO U RANCU DVA DANA PRE MASAKRA?! Novi šokantni detalji o dečaku-ubici, evo kad je provalio šifru sefa

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 21:10

OČEVE PIŠTOLJE DRŽAO U RANCU DVA DANA PRE MASAKRA?! Novi šokantni detalji o dečaku-ubici, evo kad je provalio šifru sefa

Dečak je tokom ispitivanja rekao da ga je otac u streljanu vodio "da bi popravili odnos".

Dečak-ubica (14) koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" došao naoružan sa dva očeva pištolja i iz jednog od njih ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, oružje je iz očeve torbe uzeo dva dana ranije.

Kako se saznaje, istražitelji su otkrili da je očevu torbu sa šifrom otvorio još 1. maja i dva pištolja i municiju još toga dana prebacio u svoj ranac.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Pištolje i municiju iz torbe je uzeo 1. maja i stavio ih u svoj ranac, koji je i na dan zločina imao na leđima. Njegov otac je pištolje imao u legalnom vlasništvu, ali svi do sada prikupljeni dokazi, uključujući i svedočenje njegovog sina koji je masakr počinio, govore u prilog tome da oružje i municiju nije obezbedio na zakonom propisan način - otkriva sagovornik.

Maloletni ubica, koji je putem videon linka saslušan kao svedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, upravo zbog načina na koji je čuvao oružje, ali i zbog toga što je sina od 13 godina vodio u streljanu, ispričao je da je šifru torbe u kojoj su bili pištolji "lako provalio".

- Šifra je bila 687, a kotači koji se okreću da bi se otvorila su već bili na 684. Treći niz sam zavrteo dva ili tri puta i ona se otvorila - navodno je priznao dečak ubica na saslušanju.

Pošto je otvorio torbu pod šifrom, pištolje je odneo u svoju sobu, spakovao ih u ranac i čekao prvi dan škole.

- Prvi radni dan je bila sreda, 3. maj, jer su 1. i 2. maj neradni dani. Ostaje za sada misterija gde su bili roditelji u danima praznika i koliko je dečak dugo bio sam u kući. Kamere koje su postavljene u stanu ne pokrivaju dovoljno dobro deo hodnika u kom je plakar u kom je bilo oružje - objašnjava sagovornik.

Podsetimo, dečak ubica je tokom saslušanja potvrdio i da ga je otac vodio u streljanu i da je tamo "angažovao najboljeg instruktora da ga uči da puca".

- Postoje dokazi da je otac bio ponosan kako dete od 13 godina puca, snimao ga je i taj snimak pokazivao prijateljima - otkrio je sagovornik.

Navodno, dečak je tokom ispitivanja rekao da ga je otac u streljanu vodio "da bi popravili odnos".

- Bio je ponosan, pogađao sam koncentrične krugove i grupisao pogotke bez greške - navodno je rekao dečak-ubica.

Podsetimo, otac je i dalje u pritvoru, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu je negirao da je izvršio krivično delo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.