OČEKUJE SE JOŠ OBILNIH PADAVINA: Teško nevreme ubilo devetoro ljudi, uključujući i jedno DETE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2023, 15:46

OČEKUJE SE JOŠ OBILNIH PADAVINA: Teško nevreme ubilo devetoro ljudi, uključujući i jedno DETE

Evakuacija stanovništva je u toku.

Najmanje devet ljudi, uključujući jedno dete, poginulo je kada je ciklon Mičaung pogodio Indiju a pratio ga je vetar brzine od 110 kilometara na sat.

Južnu obalu Indije juče popodne pogodilo je užasno nevreme. Jake kiše izazvale su visoke talase koji su se obrušili na priobalne gradove, potopili puteve i ubili najmanje devet ljudi.

Među njima je četvorogodišnji dečak koji je poginuo nakon što se na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njega obrušio zid. Najmanje osam hiljada ljudi je evakuisano, a meteorološka kancelarija saopštila je da se očekuje se da će delovi države biti zasuti sa više od 200 mililitara kiše.

U Čenaju, četvrtom gradu po broju stanovnika u indiji, stanovnici su do pojasa gazili kroz mutnu vodu koju je doneo ciklon. Takođe, voda je odnosila automobile i potopila pistu, što je izazvalo zatvaranje jednog od najprometnijih aerodroma u Indiji, koji je nakon što se voda povukla nastavio sa radom.

Kiše i vetrovi su pokidali dalekovode i čupali drveće, a više od 140 vozova i 40 letova bilo je otkazano u Andra Pradešu, četvrtoj državi po veličini u Indiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.