OBUČENI U CRNO I SA ŠAHOVNICAMA MARŠIRALI ZAGREBOM: Održana komemoracija u znak sećanja na Blajburg, jedan detalj je posebno UPEČATLJIV (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 19:39

OBUČENI U CRNO I SA ŠAHOVNICAMA MARŠIRALI ZAGREBOM: Održana komemoracija u znak sećanja na Blajburg, jedan detalj je posebno UPEČATLJIV (VIDEO)

Na Trgu su se potom pomolili

Članovi Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP), danas su obučeni u crnu odeću i noseći takozvanu ''ustašku šahovnicu'', odnosno šahovnicu na kojoj je prvo polje belo, marširali centrom Zagreba do Trga Bana Jelačića u znak sećanja na Blajburg.

Oni su na Trgu položili vence i cveće. Kako prenose hrvatski mediji, neki od učesnika ''Komemoracije za blajburške žrtve 1945'', nosili su majice sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << natpisom ''Tito zločinac''.

Mediji podesćaju da je u jednoj od poslednjih akcija oslobođenja Jugoslavije od fašizma, 36. divizija Jugoslovenske armije je 11. maja 1945. zarobila veliki broj ustaških snaga.

Pred početak razbijanja SFRJ, odnosno od 1990. godine do danas u novoj hrvatskoj propagandi je iskonstruisan takozvani ''blajburški pokolj ustaša i domobrana'', za koji nema dokaza, prenose zagrebački mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.