OBRT U SLUČAJU UBIJENIH DEČAKA U NOVOM SADU: U telu pronađeno više supstanci, ali da li su ih zaista OTROVALI roditelji? Toksikolozi otkrili ZAPANJUJUĆE detalje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 23:24

OBRT U SLUČAJU UBIJENIH DEČAKA U NOVOM SADU: U telu pronađeno više supstanci, ali da li su ih zaista OTROVALI roditelji? Toksikolozi otkrili ZAPANJUJUĆE detalje

Mnogi delovi priče i dalje zbunjuju nadležne organe

Prema saznanjima, još pre par dana, prvi toksikološki rezultati obdukcije dece za koje se sumnja da su ih ubili majka i otac pokazali su da su im u telu nađene određene supstance koje bi mogle dovesti do njihove smrti. Međutim, istraga koja je i dalje u toku, kako saznajemo, tapka u mestu zato što se čekaju dodatne analize koje je zatražilo nadležno javno tužilaštvo.

Kako je izjavio izvor upoznat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa tokom istrage, patolozi i toksikolozi su zbunjeni prvim rezultatima analiza sa obdukcije nesrećne dece.

- Pronađene su određene supstance ali su patolozi i toksikolozi zbunjeni i još ništa nije gotovo. Deca su definitivno preminula od posledica trovanja, ali još uvek nije utvrđeno da li su od supstanca koje su im nađene u organizmu namerno otrovana, ili su se mališani slučajno sami otrovali. Rade se dodatna ispitivanja dokle god se ne utvrdi tačan uzrok smrti - ističe naš sagovornik.

Kaže da takve vrste analiza mogu da potraju i po nekoliko nedelja zato što su sve supstance koje su pronađene u telima dece potencijalno opasne po život.

- Moramo biti svesni činjenice da je reč o deci i to jako mladoj deci kod koje najobičniji lek, koji odraslima ne može da škodi, kod njih može da izazove fatalan ishod. Ponovo se pregledaju i dokazi uzeti sa mesta gde se tragedija dogodila, ispituje se da li su mališani mogli da se sami domognu nekih lekova koji su bili u kući pa da su ih samoinicijativno popili... - priča naš izvor.

Dodaje da je u toku operativni rad policije i vršenje naloženih analiza i veštačenja.

- Nemamo još uvek detaljne podatke o uzroku smrti dece, o čemu ćemo obavestiti javnost ukoliko to ne bude eventualna smetnja za dalje provere i tok istrage koja je i dalje u toku – priča izvor.

Podsetimo, mladi bračni par, izvršio je samoubistvo u petak skokom sa zgrade na Limanu 2.

Oni su oko 22 časa u petak ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara 7, popeli se na poslednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili u smrt, a prema rečima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Ovaj bračni par je živeo u Petrovaradinu.

Ubrzo potom je otkriveno da je ovaj bračni par, pre nego što su izvršili samoubistvo, ubili sopstvenu decu.

Tela dvojice dečaka od jedne i tri godine pronađena su u kući u Petrovaradinu.

U kući u kojoj je živeo bračni par sa decom pronađeni su egipatski simboli na zidovima. Navodno, simboli su nađeni u dnevnom boravku, a u sobi u kojoj su spavali je bio bračni krevet i krevetac.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.