Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 21:51

OBRT U SLUČAJU MASAKRA U DUBONI?! Uroš Blažić NIJE BIO SAM! Svedoci progovorili o kobnoj noći, a ono što su videli baca novo svetlo na slučaj

Muškarac koji je viđen sa Blažićem

Uroš Blažić (22) optužen je da je, 4. maja prošle godine, u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba i ranio njih 13, a ono što unosi nemir u ovaj slučaj jeste pominjanje misterioznog mladića koji je kobne večeri navodno viđen sa osumnjičenim i to neposredno pred masakr. O misterioznom mladiću govorio je i svedok tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu tokom istrage zločina, a postavlja se pitanje ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomenuti muškarac, kao i zbog čega njega nema u optužnici.

Skoro mesec dana nakon masakra u smederevskom selu Malo Orašje i mladenovačkoj Duboni, u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu saslušan je meštanin Dubone.

„U večernjim satima, mislim da je bilo oko 20.30 časova sedeo sam sa prijateljem ispred lokalne prodavnice, u centru sela, gledali smo utakmicu i konzumirali pivo. Tačno u to vreme, oko 20.30 časova, ispred prodavnice je optuženi Uroš Blažić parkirao „mercedes“ sive boje. Bio je u društvu sa još jednim momkom koji je nosio sivu majicu, a koga ranije nisam video. Taj momak je izašao iz „mercedesa“ sa suvozačevog mesta i ušao u prodavnicu. Video sam da je kupio cigarete, vratio se nazad u vozilo i krenuli su ka Mladenovcu. Više ih nisam video“, rekao je svedok.

Ipak, on je potom izjavu promenio dodavši da je pomenute mladiće iz automobila ponovo video.

„U prodavnici sam se zadržao oko 22.30 časova, nakon čega sam krenuo kući pešaka. Začuo sam pucnje, četiri, čini mi se iz pištolja, bio sam udaljen od školskog dvorišta oko 500 metara. Video sam lice koje je izašlo iz vozila marke „mercedes“, mlađe, oko 20 godina, krupne građe, koje je na sebi imalo sivu majicu, a primetio sam da ima na levoj ruci tetovažu, neki tribal. Nešto kasnije, možda je bila ponoć, pozvali su me drugari iz komšiluka i rekli šta se dogodilo. U školskom dvorištu se nalazio moj sestrić, koji je kritičnom prilikom preminuo“, izjavio je ovaj svedok.

Takođe, u tužilaštvu je saslušan i drug Uroša Blažića koji je govorio o njihovom druženju, a kome je prilikom saslušanja 26. juna 2023. prikazan snimak iz prodavnice na kome se vidi misteriozni mladić sa osumnjičenim za zločin.

„Ne poznajem ovog čoveka, prvi put ga vidim, poznata mi je prodavnica, u nju sam ulazio i pazario više puta, ovog čoveka nikada pisam video u Uroševom društvu i ne znam ko je on“, naveo je ovaj mladić.

Takođe, o misterioznom mladiću govorili su i pojedini roditelji nastradale dece, a govorila je i Danijela Todorović.

„Blažić kada je krenuo od kuće iz Dubone, u kolima je bio sa nekim mladićem. Oni su svratili do prodavnice gde su kupili cigarete i energetska pića, a za šta postoje i snimci. Taj dečko nikada nije ispitan, a mi se kao ožalošćeni roditelji pitamo – čiji je to sin? Kako je mogao da ispari? Postoje svedoci koji su sedeli ispred prodavnice i videli tog druga“, kaže ožalošćena majka.

Podsetimo, tog 4. maja, dan nakon stravičnog masakra u školi „Vladislav Ribnikar“, Uroš Blažić uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi.

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Srbija Danas/Nova

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.