OBRT U ISTRAŽIVANJU BRITANSKOG SOJA KORONE: Veoma je zarazan ali jedno otkriće zaprepastilo sve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 08:11

OBRT U ISTRAŽIVANJU BRITANSKOG SOJA KORONE: Veoma je zarazan ali jedno otkriće zaprepastilo sve!

Britanski soj virusa, prema najnovijem istraživanju iz Velike Britanije, ne izaziva teže forme kovida19

Suprotno dosadašnjem mišljenju, veoma zarazni soj korona virusa koji je prvi put detektovan u Velikoj Britaniji, tzv. britanska varijanta, ne izaziva teže forme kovida-19 koje obavezno zahtevaju hospitalizaciju ili se završavaju smrću, navodi se u studiji koja je objavljena u medicinskom časopisu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lanset.

Studijom je obuhvaćena grupa od 496 kovid pacijenata koji su primljeni u britanske bolnice u novembru i decembru prošle godine i njihovo stanje je analizirano u komparativnoj studiji sa obolelima od drugih varijanti korone, prenosi Rojters.

Rezultati studije pokazuju da kod zaraženih sojem B.1.1.7. nije potvrđen veći rizik od teške kliničke slike i smrtnog ishoda nego kod drugih sojeva.

Britanska varijanta korona virusa poznata kao B.1.1.7. prvi put je otkrivena krajem prošle godine u Velikoj Britaniji i ubrzo je postala najrasprostranjenija u SAD, potvrđeno je u Centru za kontrolu bolesti i pevenciju SAD, navodi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naučnici: Zarazni britanski soj virusa korona ne dovodi do težih oblika kovida

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2021

U naučnom časopisu Lanset objavljena je najnovija studija o veoma zaraznoj varijanti koronavirusa, nastaloj u Velikoj Britaniji, tzv. britanskom soju...Iako su do sada stručnjaci tvrdili da je reč o opasnijoj varijanti koronavirusa, prema najnovijim istraivanjima britanska varijanta ne izaziva teže...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.