OBRT U ISTRAZI ČEDOMORSTVA: Beba imala tragove povreda na telu, majka osuđena po hitnom postupku na šest godina zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2023, 13:18

OBRT U ISTRAZI ČEDOMORSTVA: Beba imala tragove povreda na telu, majka osuđena po hitnom postupku na šest godina zatvora

Isplivali detalji brutalnog čedomorstva.

Okružni sud Saitama osudio je 30-godišnju ženu na 6 i po godina zatvora nakon što je proglašena krivom za zanemarivanje tromesečne ćerke i netraženje medicinske pomoći, što je izazvalo njenu smrt u septembru 2020. godine u Misatu. , prefektura Saitama.

Azusa Kanai i njen suprug Juki Kanai (31) uhapšeni su u januaru 2021. pod sumnjom da su roditeljski zanemarili što je dovelo do smrti njihove četvrte ćerke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kije, koja je postala neuhranjena, Kjodo njuz prijavio.

Tužioci su rekli da roditelji nisu odveli ćerku u bolnicu, što je moglo da spreči njenu smrt. Obdukcija je pokazala da su bebina rebra i druge kosti slomljene.

Okružni sud u Saitami čuo je da je Juki Kanai, koji je osuđen na 10 godina zatvora nakon što mu je suđenje završeno prošlog oktobra, priznao da je povredio Kiju i rekao policiji da nije tražio medicinski tretman za nju jer nije želeo da bude uhapšen za zlostavljanje nje.

Tokom suđenja, Azusa je rekla da je njen muž odbio da odvede Kiju u bolnicu, a ona ga je nevoljno poslušala.

Sud je čuo da je policija, kada je primila dojavu da beba glasno plače 23. avgusta 2020, posetila dom Kanaija, ali nije otkrila da su Kia ili druga deca povređena.

Policajci su zaključili da se ne radi o zlostavljanju dece, ali su incident prijavili gradskoj upravi i lokalnom konsultativnom centru za decu.

Dana 11. septembra, Azusa je uputila hitni poziv i prijavila da je Kijino telo prebledelo. Nije pokazivala vitalne znakove i kasnije je proglašena mrtvom po dolasku u bolnicu.

Beba je bolovala od bakterijemije, što je rezultiralo telesnim disfunkcijama, a njena težina je bila ispod proseka dece istog uzrasta.

Suđenje je trajalo devet dana i završeno je u četvrtak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.