Izvor: B92, 09.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRADOVICEVE PRISTALICE PRETE PORODICAMA IZBACENIH CLANOVA?

Slucaj Vuka Obradovica u sredu je dobio novu dimenziju, koja bi mogla da postane predmet ozbiljnijeg razmatranja kriminalisticke policije. Novinarka RTS-a Natasa Mihajlovic, ciji je suprug na glavnom odboru Socjaldemokratije u utorak glasao za Obradovicevu smenu, rekla je u sredu da su joj pristalice Vuka Obradovica prethodne noci pretile. Kako prenosi Radio B92, ona je na konferenciji za novinare izbacenih clanova Socijaldemokratije rekla da je od clana novog gradskog rukovodstva, Danila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kadijevica, dobila poziv da dodje na razgovor u sediste stranke. "Pozvao me je sa obrazlozenjem da sa mnom mora da razgovara i da moram da izvrsim pritisak na supruga koji je glasao za smenu Obradovica", rekla je Mihajlovic i, vidno potresena, dodala da je Kadijevic "naglasio da to cini u interesu nase dvoje dece o kojima mi treba da razmisljamo, a ne da se bavimo time sta je Vuk Obradovic radio i cime se bavi". Prema njenim recima, razgovor se zavrsio oko 5 ujutru, dok su je na putu kuci "presrtela kola u kojima je bio i sam Vuk Obradovic". Tom prilikom, osoba iz Obradovicevog obezbedjenja joj je pretila hapsenjam, ali do toga ipak nije doslo. Mihajloviceva je najavila da ce podneti krivicne prijave protiv svih onih koji su je tokom noci maltretirali.

Savezni sekretar za informisanje i izbaceni clan Socijaldemokratije Slobodan Orlic rekao je da je grupa clanova SD koja je pokrenula inicijativu za smenu Vuka Obradovica dobila podrsku ne smao od Zenske politicke mreze, vec i od lidera DOS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.