OBRADOVIĆ: OSNIVANJE BANU NEZAKONITO

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRADOVIĆ: OSNIVANJE BANU NEZAKONITO

KRALJEVO - Osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU) suprotno je propisima Republike Srbije i država će preduzeti mere u skladu sa zakonom, izjavio je mininistar prosvete Žarko Obradović.

"To je čin koji je nesporno suprotan pravnim propisima Republike Srbije i nema nikakve veze sa nazivom te takozvane institucije koja je očigledno plod želja i ambicija Muamera Zukorlića, kako bi sebe prikazao kao zaštitnika Bošnjake etničke zajednice", rekao je Obradović u Kraljevu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ministar je kazao da ambicije Muamera Zukorlića "očigledno imaju političku dimenziju". Učešće pojedinaca iz drugih država u rukovodstvu BANU, Obradović je ocenio kao "nasleđe iz prethodnih godina".

"Nažalost, to je deo nasleđa iz nekih prethodnih godina i ambicija pojedinaca koji time pokazuju da žele da budu na političkoj sceni Srbije, i da se pokazuju kao sudionici i predstavnici jednog dela građana Republike Srbije radi svojih ličnih interesa", rekao je Žarko Obradović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.