OBLAK DROGE NA 23. METRU Stotine policajaca, džakovi puni narkotika i OPSADNO STANJE U OBRENOVCU (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 05.Jul.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"OBLAK" DROGE NA 23. METRU Stotine policajaca, džakovi puni narkotika i OPSADNO STANJE U OBRENOVCU (FOTO, VIDEO)

Nekoliko stotina policajaca, pripadnika Interventne policije i Žandarmerije, okupirali su u 7 sati jutros Termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu. U kolima i džipovima kojima su došli nosili su čak 200 kilograma droge! Droga je doneta kako bi bila spaljena i "konačno sklonjena sa ulica".

Uništavanje zaplenjenih opojnih droga i drugih psihoaktivnih supstanci je započeto danas u TE "Nikola Tesla" u Obrenovcu. Od ukupnih pet tona, koliko po planu treba uništiti, jutros je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spaljeno 200 kilograma.

Reporteri "Blica" jutros su bili na licu mesta. Termoelektrana bila je pod pravim opsadnim stanjem. Policije je bilo na sve strane, a zbunjeni radnici užurbano su im se sklanjali sa puta.

Iz džipova i kombija marice naoružani pripadnici MUP-a počeli su da iznose pune džakove droga. Od marihuane, ekstazija, heroina, pa sve do kokaina. Jutros je u Obrenovcu sve to gorelo.

Šlemovi na glavama i svi su se uputili na 23 metar visine u elektrani. Droga sme da se spaljuje samo na toj visini.

- Tako mora zbog isparenja, kako se ne bi osetila u vazduhu - kažu u termoelektrani.

Džakove su otvarali na licu mesta i drogu prosipali kroz mali otvor u veliku peć. Nestajala je pred očima u sekundi.

Spaljivanju droge prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, državni tužioci, sudija i komšija.

- U poslednje tri godine zaplenili smo 10 tona droge i ovim činom se ona konačno sklanja sa ulice. Ovo radimo uz prisustvo tužioca, sudije, ljudi iz Elektroprivrede Srbije i komisija koje su zadužene da ovaj proces prođe potpuno u skladu sa zakonom – rekao je Stefanović i istakao da će MUP snažnim angažovanjem pokušati da skloni svakog narkodilera sa ulice.

U okviru količine koja je odstranjena nalazi se najviše marihuane, ali i 40 hiljada tableta, desetak kilograma heroina i manja količina kokaina.

Imajući u vidu da je dozvoljeno spaljivanje 50 kilograma na sat, ovakva uništavanja će trajati čak pet ili šest meseci!

- Naš cilje je da oslobodimo skladišta Ministarstva unutrašnjih poslova, gde se nalazi veća količina droga – dodao je Stefanović.

On je još objasnio da se ovakva uništenja ne dešavaju češće zbog pravosnažnosti presuda, koje nekada budu i za dve, tri godine, gde bi advokat odbrane mogao tražiti dodatno veštačenje. Zbog toga i droga mora da čeka...

- Za uspešno suzbijanje trgovine narkoticima značajna nam je dobra saradnja sa tužilaštvom i drugim bezbednosnim službama - zaključio je Stefanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.