OBLAČNO, VETROVITO I HLADNO TOKOM DANA: Ujutru mraz, sledi povećanje snežnog pokrivača, a popodne prestanak padavina

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 07:07

OBLAČNO, VETROVITO I HLADNO TOKOM DANA: Ujutru mraz, sledi povećanje snežnog pokrivača, a popodne prestanak padavina

Vremenska prognoza za sredu, 5. april

Tokom dana oblačno, vetrovito i hladno, sa slabim snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, osim na severozapadu Vojvodine gde će biti suvo. Ujutru ponegde slab mraz, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj Krajini padaće kiša koja se sredinom dana očekuje ponegde i u ostalim nižim predelima Srbije. Po podne i uveče doći će do postepenog prestanka padavina u svim predelima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jutarnja temperatura od -1 do 3 stepena, najviša dnevna od 2 do 5 stepeni Celzijusove skale.

Vetar umeren i jak severni i severozapadni, na istoku kratkotrajno i sa olujnim udarima, uveče u slabljenju. I u glavnom gradu tokom dana oblačno i hladno sa slabim snegom, sredinom dana i sa slabom kišom. Vetar umeren, povremeno i jak severni i severozapadni.

Uveče će doći do prestanka padavina, a vetar će biti u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 0 stepeni, najviša dnevna oko 2 stepena Celzijusa.

U jutarnjim satima sve do kraja sedmice očekuje se lokalna pojava mrazeva.

Dnevna temperatura biće u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u planinskim predelima uz provejavanje slabog snega.

Slaba kiša očekuje se u petak po podne u Banatu, a za vikend i početkom sledeće sedmice mestimično i u ostalim predelima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.