OBJAVLJENI SKANDALOZNI SNIMCI ŽURKI KONZERVATIVACA: Zbog ovih scena Džonson je morao da podnese ostavku (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 22:56

OBJAVLJENI SKANDALOZNI SNIMCI ŽURKI KONZERVATIVACA: Zbog ovih scena Džonson je morao da podnese ostavku (VIDEO)

Dok su Britanci bili zaključani u kućama, funkcioneri te stranke zabavljali su se kao da se ništa ne događa.

Britanski mediji objavili su video snimak sa zabava vladajuće Konzervativne partije, tokom karantina zbog pandemije virusa korona.

Zbog tih zabava, izbila je i afera "Partigejt", posle koje je tadašnji premijer, Boris Džonson, podneo ostavku.

Snimak je objavljen samo nekoliko dana nakon što je parlamentarna komisija ocenila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je bivši premijer Boris Džonson namerno obmanuo poslanike o kršenju lokdaun pravila u njegovoj kancelariji.

EXCLUSIVE: First ever Partygate video revealed as Tories drink, dance and laugh at Covid rulespic.twitter.com/vIHbuIqWWf

— The Mirror (@DailyMirror) June 17, 2023

Video klip od 45 sekundi pokazuje veseljake kako se zabavljaju u decembru 2020. godine kada je vlada narodu zabranila da se druži u zatvorenom, kako bi se pomoglo u sprečavanju širenja kovida. Na tom video snimku, ljudi plešu i piju.

Britanski ministar za stambeno zbrinjavanje, zajednicu i lokalnu upravu, Majkl Gav, opisao je danas kao "užasan" snimak na kojem se vide zvaničnici vladajuće Konzervativne partije kako se zabavljaju u prostorijama stranke tokom lokdauna, a kršenja antikovid pravila su se nastavila i u vladinim objektima.

- Strašno. Mislim da je totalno van pameti. Samo želim svima da se izvinim - rekao je Gav za Skaj njuz.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.