OBJAVLJENI SATELITSKI SNIMCI: Izraelske snage se približavaju gradu Gazi! (MAPA/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2023, 01:14

OBJAVLJENI SATELITSKI SNIMCI: Izraelske snage se približavaju gradu Gazi! (MAPA/VIDEO)

U toku je velika operacija

Izraelske kopnene snage približavaju se gradu Gazi, najvećem i najgušće naseljenom gradu u toj palestinskoj enklavi, pokazuju satelitski snimci i video-snimci, prenosi CNN.

- Izraelske odbrambene snage (IDF) okružuju Pojas Gaze iz vazduha, sa kopna i mora, a okružile su i grad Gazu i njegovu okolinu - rekao je ranije danas portparol IDF Danijel Hagari.

On je istakao da borci IDF-a ostvaruju napretke u borbama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom kojih uništavaju nadzemnu i podzemnu infrastrukturu palestinske militantne grupe Hamas i ''eliminišu teroriste''.

Otkako su IDF pokrenuo kopnenu ofanzivu na Gazu pre nedelju dana, njene trupe su napredovale na tri ose, i to od severozapadne granice Gaze duž obale Sredozemnog mora, sa severoistoka kod Beit Hanuna i od istoka prema zapadu, duž južnih granica grada Gaze, a sve u očiglednom nastojanju da se Pojas Gaze podeli na dva dela, navodi Si-En-En.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.