OBJAVLJENI NAJNOVIJI PODACI: Još 65 novoobolelih od korona virusa, preminula jedna osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:05

OBJAVLJENI NAJNOVIJI PODACI: Još 65 novoobolelih od korona virusa, preminula jedna osoba

U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba

U Republici Srbiji do 15 časova 29. septembra 2020. godine registrovano je ukupno 33.479 potvrđenih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.315 osoba od kojih 65 pozitivno.

Od početka pandemije, do danas u 15 časova u Republici Srbiji na koronavirus testirano je ukupno 1.127.678 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na respiratorima je trenutno 20 pacijenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ukupan broj preminulih je 749.

Odluka ministarstva o vakcinaciji 1. oktobra

Ministarstvo zdravlja obaveštava građane da je stav struke da zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji vakcinacija građana vakcinom protiv sezonskog gripa započne kako je i planirano, 1. oktobra.

- Trenutna epidemiološka situacija u našoj zemlji je stabilna i odlazak u zdravstvene ustanove u ovom trenutku ne predstavlja veliki epidemiološki rizik po građane koji bi da se vakcinišu. Upravo iz tog razloga, a u cilju dobijanja najefikasnijeg i najdelotvornijeg imuniteta stečenog vakcinom, preporučuje se imunizacija u navedenom terminu, od 1. oktobra - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja je u skladu sa globalnom pandemijom korona virusa, kao i povećanim interesovanjem građana, ove godine obezbedilo rekordan broj doza vakcina protiv gripa- preko 500.000 doza.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BiH U KANDŽAMA KORONA VIRUSA: Trenutno pozitivno više od 27.000 ljudi, preminule 843 osobe

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020

U Bosni i Hercegovini na novi virus korona do sada je pozitivno ukupno 27.226 osoba, pokazuju poslednji podaci Ministarstva civilnih poslova BiH...Od ovog broja, u Federaciji BiH korona virusom zaraženo je ukupno 17.646 osoba, u Republici Srpskoj 9.267, a u Brčko distriktu 313 osoba...Do sada je u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Slovenija: Šest odsto testiranih pozitivno, 175 novozaraženih

Izvor: B92, 01.Okt.2020

Danas je u Sloveniji testirano 2.899 građana, a pozitivnih na koronavirus je 175, što predstavlja šest odsto pozitivnih od ukupnog broja testiranih...Od posledica infekcije kovidom 19 preminule su dve osobe za poslednja 24 sata, saopštila je Vlada Slovenije...Hospitalizovano je 86 obolelih, a na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.