OBJAVLJENA REKONSTRUKCIJA NESREĆE U HRVATSKOJ: Vozač autobusa smrti se danas pred tužiocima branio ćutanjem (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 15:10

OBJAVLJENA REKONSTRUKCIJA NESREĆE U HRVATSKOJ: Vozač "autobusa smrti" se danas pred tužiocima branio ćutanjem (VIDEO)

Vozač koji se prethodno branio da je "samo malo zaspao" danas se pred tužiocima branio ćutanjem

Portal "Dnevnik.hr" uradio je rekonstrukciju saobraćajne nesreće koja se u nedelju dogodila kod Slavonskog Broda.U sletanju autobusa poginulo je 10 državljana Kosova. Prema utvrđenim činjenicama, vozač autobusa kretao se južnim kolovozom u smeru Lipovca.

Na 211. kilometru naglo je skrenuo sa obeležene saobraćajne trake i sleteo sa puta na travu. Nakon što je prešao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na travnatu površinu, autobus s putnicima prevrnuo se na bočnu stranu. Saobraćaj je satima preusmeravan i vozilo se obilaznim pravcima.

Inače, vozač se sumnjiči za krivično delo počinjenje krivičnog dela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje saobraćajne nesreće u putnom saobraćaju. Prema tom članku, u zavisnosti od toga za koju se klasifikaciju dela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Prema infomacijama, iz bolnice će danas otpustiti 25 povređenih. Vozač se danas pojavio na saslušanju pred tužiocima, odluka o eventualnom zadržavanju u pritvoru biće objavljena sutra. On se branio ćutanjem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.