OBJAVLJEN SNIMAK SKRIVAN 30 GODINA: Dosad neviđeni kadrovi rušenja Starog mosta u Mostaru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 20:14

OBJAVLJEN SNIMAK SKRIVAN 30 GODINA: Dosad neviđeni kadrovi rušenja Starog mosta u Mostaru (VIDEO)

Tukli su po njemu žestoko

Jedinstvena organizacija boraca grada Mostara (JOB) i Centar za mir i multietničku saradnju iz Mostara u posjedu su autentičnog filmskog materijala koji sadrži ekskluzivne i sve do danas u javnosti neviđene snimke granatiranja i rušenja Starog mosta u Mostaru u dane 8. i 9. novembra 1993. godine.

Kako potvrđuju video snimci, granatiranje Starog mosta snimala je posada Hrvatske vojske sa utvrđenja na kulama brda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hum iznad grada. Njihova kamera u kontinuitetu prati putanje više od 50 projektila koje ispaljuje tenk HVO sa lokaliteta Stotina, tada lociranog na zapadnoj strani Bulevara iznad mostarskog naselja Kolonija.

Videomaterijal prikazuje i trenutke kada članovi posade HV radiovezom navode posadu tenka da izvede što preciznija gađanja luka i temelja Starog mosta, dok komandi telefonom dojavljuju "kako se odvija i u kojoj fazi je dospjelo rušenje Starog mosta…"

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Objavljen dosad neviđeni snimak rušenja Starog mosta u Mostaru

Izvor: Danas, 07.Maj.2023, 09:49

Jedinstvena organizacija boraca grada Mostara (JOB) i Centar za mir i multietničku saradnju iz Mostara saopštili su da su nedavno nabavili autentični filmski materijal koji sadrži ekskluzivne i dosad neviđene snimke granatiranja i rušenja Stari most u Mostaru, 8. i 9. novembra 1993. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.