OBJAVLJEN SNIMAK IZ GAZE: Izraelska vojska na korak od hvatanja vođe Hamasa - Jahje Sinvara! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 08:09

OBJAVLJEN SNIMAK IZ GAZE: Izraelska vojska na korak od hvatanja vođe Hamasa - Jahje Sinvara! (VIDEO)

Traže ga mrtvog ili živog, samo da ga uhvate

Izraelska vojska objavila je video snimak Hamasovog vođe u Gazi Jahje Sinvara, koji je snimljen 10. oktobra sa članovima njegove porodice u tunelu na palestinskoj teritoriji.

- Tokom operacija specijalne jedinice otkriven je snimak u tunelu sa sigurnosne kamere postavljene tamo. Na snimku se vidi vođa Hamasa i masovni ubica Jahja Sinvar kako beži sa decom i jednom od svojih žena - rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojske Danijel Hagari na brifingu.

- Ovako je sa porodicom pobegao iz podzemnog tunela u obezbeđeni kompleks koji je unapred izgradio. Ovaj snimak Sinvara je rezultat našeg lova. Ovaj lov neće prestati dok ga ne uhvatimo mrtvog ili živog - rekao je Hagari.

Hagari je saopštio da je video snimljen 10. oktobra, tri dana nakon što je Hamas izveo napad na Izrael koji je rezultirao smrću oko 1.160 ljudi, uglavnom civila, prema podacima AFP-a zasnovanom na izraelskim podacima.

Kao odgovor, Izrael je obećao da će eliminisati Hamas i pokrenuo je vojnu kampanju u Gazi u kojoj su ubijene najmanje 28.473 osobe, uglavnom žene i deca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na teritoriji kojom upravlja Hamas.

Izrael optužuje Sinvara da je organizovao napad 7. oktobra koji je pokrenuo rat, koji traje već pet meseci. Rečeno je da su ove slike Sinvara prve od izbijanja rata. Crno-beli snimak prikazuje mladića koji vodi ženu, troje dece i još jednog muškarca, za koga je vojska rekla da je Sinvar, sa jednog kraja tunela na drugi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

(VIDEO) "POGLEDAJTE, TRČI KAO KUKAVICA..." Objavljen snimak šef Hamasa iz tunela u Gazi, za Izrael je on "MRTVAC KOJI HODA"

Izvor: Blic, 14.Feb.2024

Izraelska vojska objavila je snimak koji navodno prikazuje vođu Hamasa Jahju Sinvara unutar tunela ispod grada Kan Junisa na jugu Gaze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.