OBIČNO PORODIČNO OKUPLJANJE MOŽE VAS ODVESTI U KOMU ILI SMRT U Španiji neophodno pooštravanje restriktivnih mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2020, 22:03

"OBIČNO PORODIČNO OKUPLJANJE MOŽE VAS ODVESTI U KOMU ILI SMRT" U Španiji neophodno pooštravanje restriktivnih mera

Epidemija u Španiji je usporena u junu, a potom je ukinuto vanredno stanje, ali od tada su buknule zaraze u 280 klastera, sa Katalonijom koja beleži najveći broj novoobolelih.

Lokalne vlasti nekoliko španskih regiona uvele su nove restriktivne mere u nameri da zaustave novi talas širenja korona virusa koji podriva napore da se normalizuje stanje u zemlji i zaustavi propadanje turističke industrije.

Ministarstvo zdravstva objavilo da je u poslednja 24 sata u Španiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << evidentirano 2.615 novih slučajeva kovida-19, što je 20 puta više u poređenju sa junskim dnevnim prosekom od 132 nova pacijenta.

Samo u Kataloniji je dijagnostikovano oko 8.000 novih slučajeva u poslednjih 14 dana, a u celoj zemlji duplo više - 16 410.

U gradiću Totana u pokrajini Mursiji na jugoistoku Španije, 30 hiljada ljudi je u izolaciji nakon što je 55 testirano pozitivno posle posete jednom noćnom klubu.

U sve većem neslaganju lokalnih, regionalnih i centralne vlasti, od zvaničnog Madrida se traži uspostavljanje striktinije kontrole na aerodromu Barahas gde je nedavno 70 zaraženih putnika iz inostranstva pušteno da odu u Madrid.

Vlasti u prestonici apeluju na građane da nose maske, čak i kod kuće ukoliko su sa ljudima s kojima inače ne žive u zajednici.

Na Kanarskim ostrvima u toku je prilično šokantna kampanja u okviru koje se emituje spot koji prikazuje porodično slavlje koje se pretvara u košmarnu katastrofu, uz poruku "Obično porodično okupljanje može vas odvesti u 40-dnevnu komu ili u smrt".

Ukoliko se epidemija uskoro ne stavi pod kontrolu, španski turistički sektor koji sa 12 odsto učestvuje u ekonomiji ove zemlje, mogao bi uskoro da se nađe u potpunom kolapsu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Još jedno evropsko žarište: Vraćaju restriktivne mere, 280 žarišta

Izvor: B92, 24.Jul.2020, 08:11

Madrid -- Lokalne vlasti nekoliko španskih regiona uvele su nove restriktivne mere u nameri da zaustave novi talas širenja koronavirus...Epidemija u Španiji je usporena u junu, a potom je ukinuto vanredno stanje, ali od tada su buknule zaraze u 280 klastera, sa Katalonijom koja beleži najveći broj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.