OBESIO SE ZBOG POLA

Izvor: Kurir, 17.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBESIO SE ZBOG POLA

Desetogodišnji dečak izvršio samoubistvo pošto je saopštio da želi da bude devojčica

Kameron Mekvilijams, desetogodišnji dečak iz britanskog gradića Donkastera u pokrajini Jorkšir, rekao je majci da želi da promeni pol i da postane devojčica. Niko ga nije shvatio ozbiljno, ali su ga nekoliko dana kasnije pronašli obešenog.

Kameron je voleo da oblači ženski donji veš, a samo nekoliko dana pre samoubistva pitao je može li da koristi šminku. Majka ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je opisala kao usamljenog dečaka, koji je voleo garderobu i stvari namenjene devojčicama.

- Očigledno je bio veoma nesrećan kada je tražio da bude žensko - izjavila je dečakova majka policajcima. Ona je ispričala da su mališana jednom zadirkivali kada su ga pronašli u donjem vešu njegove polusestre i da su mu saopštili da mu, bar dok oni odlučuju, šminkanje zabranjuju.

Majka je rekla da je sinovljeva neobična interesovanja prvi put otkrila pre 18 meseci. Najpre su ga podržali, čak su mu kupili i nešto ženskog donjeg veša koji je mogao da nosi ispod pidžame. Međutim, kada je zatražio da se šminka, rekli su mu da to ne može da radi, ali da će o tome moći da odluči sam kada bude dovoljno zreo.

- Primećivala sam da je zbunjen, ali sam mislila kako je njegova znatiželja normalna i prolazna i nisam shvatila da je situacija tako ozbiljna - kaže 31-godišnja Kameronova majka, koja je i pronašla mrtvog sina.

- Imao je crni kaiš oko vrata i činilo se kao da stoji uz prozor u odeći za odlazak u školu. Glava mu je bila u nekako čudnom položaju i odmah sam shvatila da nešto nije u redu. Počela sam da vrištim - ispričala je dečakova majka.

Uprkos očajničkim pokušajima da ga ožive, dečak je proglašen mrtvim sat vremena nakon što su ga prebacili u bolnicu. Istraga je u toku, a majka odbija svaku pomisao da se ubio baš zbog želje da bude devojčica. Misli da je možda eksperimentisao s kaišem i vešanjem, pa se igra završila tragedijom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.